Et steinkast fra Hammerfest

KartDet er en kjent sak at folk som bor i Nord-Norge er vant med lange avstander. Et «steinkast» høres ikke så langt ut, men alt er relativt. I vårt langstrakte land med holmer og skjær kan en reise langs kysten gi et godt innblikk i forskjellen på «luftlinje» og faktisk avstand langs veien.

«… Da en personbil kjørte av veien på Rolvsøy i Vest-Finnmark rundt klokka halv tre mandag kveld, var ikke politiet så raske på pletten. En mann i 50-årene omkom momentant, mens en annen mann ble lettere skadd. Mens brannmannskaper fra Havøysund var først på stedet med et redningshelikopter, kom ikke politiet til stedet før klokka 08.35. Hele seks timer etter at ulykken fant sted, skriver NRK Finnmark.

Politiet ba om å bli hentet av helikopteret som kom fra Hammerfest, for å bli fraktet til Rolvsøy, men fungerende politimester i Finnmark Morten Daae, sier at det ble avslått på grunn av situasjonen på åstedet.  (…)

Dermed valgte politiet følgende reiserute: Bil fra Hammerfest til Havøysund og så båt til Rolvsøy. Turen tok nesten seks timer.

– Det er politi i Hammerfest, men jeg kan ikke forstå hvilken rute de har valgt denne gangen. Det er jo bare et steinkast fra Hammerfest til Rolvsøy. Det er utrolig at de presterer å bruke så lang tid, sier ordføreren irritert.

 

Kilde: Dagbladet

Legg igjen en kommentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s